Úžasně lehký a vždy ochotný přijmout nové chutě a vůně! Využijte toho a místo vody jej připravujte z vývaru nebo s pomocí šťávy z jídla.Využití:příloha - místo klasických těstovin můžete použít tuto exotičtější variantu, nebojte se kuskus kombinovat i s luštěninamirizoto - kuskus smíchejte se svou oblíbenou zeleninou, tofu nebo houbamisaláty - těstoviny dobře chutnají i s čerstvou zeleninou a můžou tak být svěžím letním jídlemkuskusovník - příklad, jak kuskus zapéct, najdete v časopise Dobroty zima 2014-15 na str. 10zavářka - v polévce kuskus dobře funguje jako klasická zavářkanasladko - se sirupem, ovocem, oříšky a se smetanou vytvoříte z kuskusu i chutné sladké jídloBěžný kuskus se nemusí vařit, stačí zalít jej dvojnásobným množstvím vody a nechat pod pokličkou 10 minut dojít, mezitím párkrát vidličkou prokypřit.Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.